Els socis del C.F.Badalona voten per unanimitat el Conveni amb l’Ajuntament sobre l’Estadi

0
916

Redacció/ info web C.F. Badalona

L’Assemblea Extraordinària de Socis del C.F. Badalona ha aprovat, per unanimitat, l’acceptació del nou conveni que el govern municipal havia traslladat al club i que regularà, a partir d’ara, les relacions entre l’entitat i l’Ajuntament i, també, la gestió i l’ús del nou estadi municipal. Per tant, es desencalla així una situació que ha mantingut el Badalona durant més de dos anys a l’exili i es fa un pas endavant absolutament cabdal per al futur d’una de les institucions més històriques de la ciutat.

En l’assemblea, que ha tingut lloc a la sala d’actes del Museu de Badalona, els prop de 150 socis assistents han donat llum verda a l’acord a què s’havia arribat amb el Consistori després d’unes negociacions exigents i complexes que s’han acabat perllongant durant massa mesos. L’aprovació del document, que ha estat per unanimitat -només dues abstencions-, permet engegar tota la cadena d’esdeveniments que culminarà amb l’estrena del nou estadi les properes setmanes. En aquest sentit, el primer partit a l’Estadi Municipal de Badalona podria ser el proper diumenge 29, en el partit de la jornada 23 del campionat de lliga de Segona Divisió B contra l’Espanyol B. En tot cas, la data definitiva dependrà de tots els tràmits administratius que cal seguir i els propis preparatius del procés de trasllat. Ara per ara el pas següent és la ratificació del text al Ple de l’Ajuntament de Badalona: l’endemà d’aquesta confirmació política, el conveni entrarà en vigor i el Badalona -i la ciutat- hauran tancat un dels episodis més reclamats en la història de l’esport badaloní.

En paraules del president, Miguel Ángel Sánchez, “aquest no és el millor conveni possible, però se li acosta molt i s’ajusta al futur que necessita el club”. Amb la signatura del present document, el Badalona s’assegura l’ús preferent de les instal·lacions durant els pròxims 25 anys -per ajustar-se a la legislació vigent, aquest acord s’haurà de renovar cada quatre anys- i que tot el seu futbol onze (de cadet en endavant) es traslladi al nou estadi, que serà d’ús exclusiu per a la pràctica del futbol. Quant a aquest punt, el president ha volgut remarcar que el Badalona ha estat generós i que no ha posat impediments perquè el CE Seagull, el principal equip femení de futbol de la ciutat, pugui gaudir del camp i que el seu primer equip hi jugui els partits com a local i hi entreni dues vegades a la setmana. Així mateix, l’administració reconeix que tant el nou estadi com l’actual camp municipal de Montigalà, on l’equip ha jugat les dues darreres temporades, constitueixen un mateix complex esportiu d’ús preferent del CF Badalona.

Pel que fa al manteniment i la gestió del dia a dia de l’estadi (amb uns costos anuals estimats en uns 275.000€), aniran a càrrec de l’empresa municipal Engestur que, alhora, es farà càrrec de la gestió de la publicitat; el Badalona abonarà una taxa per ocupació d’espais i traurà el rendiment dels ingressos per aquest concepte. De la mateixa manera, el Badalona pagarà la corresponent taxa municipal per l’ús de les instal·lacions.Quant a l’explotació dels usos recreatius de l’estadi (com ara el rendiment dels bars), s’obrirà una licitació pública, a la qual el club s’hi podrà presentar, per optar a gestionar aquests espais. D’altra banda, l’Ajuntament es reserva el dret de fixar i explotar el nom de l’estadi, un aspecte que queda obert per a futures negociacions entre ambdues parts.

Finalment, en el capítol d’aportacions econòmiques s’estableix una subvenció anual de 100.000€ destinada al futbol base escapulat, mentre que l’Ajuntament es compromet a concretar una proposta de patrocini directe que, després d’un estudi de mercat encarregat a una empresa externa, queda fixat en 108.000€ anuals per a la promoció del nom i la imatge de la ciutat.

 Foto: CF Badalona (web) 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom