Les noves troballes confirmen l’ocupació del turó d’en Rosés des del segle I aC i, almenys, fins el segle IV dC. Destaca la descoberta del col·lector del ‘cardo maximus’ que demostraria que ‘Baetulo’ és més extensa del que es plantejava fins ara. Per la seva banda, la muralla, que encara no s’ha localitzat en aquest sector del jaciment, podria trobar-se en un punt més elevat del turó.
Entre les noves estructures localitzades, destaquen nombroses habitacions, algunes pavimentades amb mosaics, un dels qual presenta una decoració geomètrica, i revestides de pintures murals. Tots aquests elements decoratius semblen indicar que pertanyen a les restes de diverses ‘domus’. També s’han localitzat dipòsits i espais relacionats amb activitats artesanals i industrials. Finalment, en el sector nord-est han aparegut més de 200 rases de vinya d’època romana, fet que confirma la relació directa de ‘Baetulo’ amb la producció i comerç del vi.
Totes aquestes estructures romanes apareixen a una cota inferior a la futura calçada, motiu pel qual no es veuran afectades pel nou vial. Un cop finalitzada la intervenció arqueològica, que es preveu que sigui al mes de març, se sol·licitarà a la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de la Generalitat el rebliment de les restes arqueològiques per tal de possibilitar la construcció del vial.
El Departament de Territori i Sostenibilitat va encarregar l’execució de les obres a Infraestructures.cat, i a través d’aquesta, s’adjudica la intervenció arqueològica a l’empresa Àtics SL, que treballa sota la supervisió de la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat i del Museu de Badalona.