Els amants dels bolets que viuen a Badalona tenen la sort de poder gaudir d’una autèntica experiència micològica sense necessitat d’allunyar-se gaire de casa. A la Serralada de Marina, dins el mateix terme municipal de Badalona, és possible trobar diferents varietats de bolets en zones boscoses properes, com el Torrent de l’Amigó, la Vall de Betlem o la Coscollada. Pel qui vulguin saber-ne més, des del Parc de la Serralada de Marina s’ha preparat una sortida per buscar bolets, i fotografir-los al voltant de la Conreria. Serà aquest diumenge 1 de desembre. Els bolets més habituals de la Serralada de Marina: sis varietats imprescindibles:
1. Rovellons o esclata-sangs: Els grans protagonistes de la temporada i molt apreciats per la seva textura i sabor intens.
2. Ous de reig: Un bolet delicat, poc tolerant al fred, amb un gust dolç i una olor molt suau que el fan una autèntica joia per al paladar.
3. Ceps: Famosos i molt versàtils, són un dels bolets més utilitzats en la gastronomia per la seva aroma característica.
4. Rossinyols: Un bolet mític que destaca pel seu color groguenc i per ser molt apreciat en plats d’estofat i saltejats.
5. Trompetes de la mort: Negres i amb un gust intens, són ideals per donar profunditat als plats.
6. Carlets: Un bolet tardà amb carn abundant, perfecte per preparar conserves i mantenir el seu sabor tot l’any.