Aquesta setmana a Opinió en Toni Flores ens parla de: “Del No-Do a la Badalona en colors”

0
931

El passat mes de juny, el gerent de Badalona comunicació, Albert Fernández Saltiveri, més conegut per censurar L’estaca durant la gala de clausura del festival Filmets, va ser destituït. Amb ell, vàrem retrocedir en el temps i vàrem tornar a la censura franquista i a altres pràctiques reprovables al servei del PP. D’aquesta manera fets com el mobbing, la manipulació informativa, les llistes negres de persones i les entitats vetades, entre moltes d’altres, van esdevenir pràctiques habituals. Saltiveri va convertir els mitjans públics locals en el NO-DO, creat per la dictadura de Franco l’any 1942, com un servei de noticiaris cinematogràfics de caràcter monopolític, d’obligada exhibició a les sales de cinema d’Espanya i les seves colònies, en què el dictador inaugurava embassaments.
Amb aquesta decisió, el nou govern obria el camí per recuperar uns mitjans públics que representen el conjunt de la nostra ciutat, tot construint un vincle amb la ciutadania com a alternativa per a la difusió d’informació de qualitat, de programes que responguin a la diversitat cultural i a les diferents sensibilitats polítiques de la nostra ciutat. Cal garantir la missió original dels serveis públics que tenen com a base tres objectius: informar, educar i entretenir.
Els mitjans públics locals són un instrument de participació ciutadana i de vertebració territorial, i cal garantir que l’esperit participatiu hi sigui present perquè contribueixin a dinamitzar els nostres barris i puguin garantir les necessitats d’informació, cultura, educació i entreteniment del veïnat. Aquesta proximitat fan d’aquells mitjans únics i diferents.
És per això que cal garantir la seva funció social i no veure-ho com una mercaderia.
Aquesta funció al servei del veïnat ho complia un programa, Nines Russes, i que Saltiveri el va eliminar de la graella, tant en el seu format televisiu com radiofònic. Nines Russes, deia al seu web que tenia “la intenció de mostrar les diferents realitats que interactuen i formen la identitat plural de Badalona” i on setmana rere setmana ens va mostrar diferents històries de carrer, fugint del sensacionalisme.
Per tant, i seguint aquesta línia, cal crear espais on el veïnat i les entitats hi puguem participar, redescobrir la diversitat i les opinions de la nostra ciutat, i on puguem oblidar el blanc i negre de la censura del PP i gaudir de la diversitat dels colors que conformen la nostres vides.

Toni Flores
toniflores.llefia.org
@tonillefia

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom