Com funciona el nou sistema d’alertes d’emergència als mòbils?

0
509

La Generalitat ha posat en marxa el sistema d’enviament d’alertes d’emergència als telèfons mòbils

No a tothom ni per a totes les circumstàncies, sinó que es reservarà per a causes com incendis, inundacions i explosions i només les rebran els “smartphones” o telèfons intel·ligents que estiguin a prop de la incidència. Aquest servei s’engega després que, al juny, s’aprovés una directiva europea que obliga els estats de la UE a aplicar aquest sistema d’alertes.

El nou sistema d’avís a la població consisteix en l’enviament immediat de notificacions emergents als mòbils intel·ligents que es trobin a la zona on hi ha hagut l’emergència.

No es tracta d’un SMS sinó d’una notificació que es desplegarà a la pantalla. També el rebran les persones que arribin a la zona de l’emergència després del llançament de la notificació o les que, en algun moment de l’emergència, passin per la zona de cobertura de les antenes que envien el missatge. No es farà servir per donar informació d’una emergència meteorològica ni per a avisos de servei.

Interior ha precisat que l’alerta, que a més del soroll estrident també incorporarà una vibració, interromprà qualsevol aplicació del dispositiu que estigui en marxa (fins i tot les trucades) i que no es podrà desactivar fins que la persona hagi llegit el missatge.

La notificació estarà encapçalada per la frase “Alerta de Protecció Civil”, seguida del text de l’alerta, i es mantindrà oberta a la pantalla del mòbil fins que l’usuari cliqui a “acceptar” el missatge, que s’enviarà en català, castellà i anglès.

Què cal activar per rebre l’avís?

Per poder rebre els avisos de Protecció Civil, l’usuari ha de tenir activades les notificacions de missatges d’avís per emergències al seu aparell. Els mòbils d’última generació les tenen activades per defecte.

El sistema serveix per a la gran majoria de telèfons intel·ligents (aquells que tinguin un sistema operatiu igual o superior a Android 11 o iOs 15).

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom