Creu Roja Barcelonès Nord ofereix un taller sobre ciberbullying a 140 alumnes

0
1457

Les aplicacions i xarxes socials s’han convertit en les plataformes on difondre amb rapidesa els continguts, les burles i insults que donen lloc al ciberbullying, especialment Whatsapp amb més del 80 % dels casos. D’aquesta forma, el ciberassetjament representa ja un de cada quatre casos d’assetjament escolar. Davant d’aquesta situació, i coincidint amb el Dia Mundial de la lluita contra l’assetjament escolar, des de Creu Roja Joventut s’ha desplegat la campanya #NoRTciberbullying, per promoure la resolució de conflictes mitjançant la no violència i els valors de convivència, tolerància i respecte també a les xarxes socials. Mitjançant tallers a l’institut i a través de missatges a les xarxes socials de Creu Roja, es vol sensibilitzar als joves sobre aquesta problemàtica, i sobre la importància d’actuar correctament davant d’una possible situació d’assetjament d’aquest tipus.

 En el cas de Creu Roja Barcelonès Nord, al llarg d’aquesta setmana es realitzaran tallers de sensibilització a l’Institut Puig Castellar, de Santa Coloma de Gramenet, a uns 140 alumnes de 1er d’ESO, amb l’objectiu de prevenir aquests tipus de conductes i de conscienciar sobre les conseqüències. Aquests tallers de sensibilització s’han realitzat prèviament amb els grups de joves i amb el d’adolescents de l’espai d’Èxit Escolar, projecte que desenvolupa Creu Roja a Santa Coloma de Gramenet,  amb infants i joves que viuen una situació de vulnerabilitat.

 Sobre el ciberbullying

Es coneix com ciberbullying el procés reiterat d’amenaces, humiliació i altres tipus d’assetjament exercit entre nens i nenes. Es realitza a través d’aplicacions i xarxes socials diverses com whatsapp, Facebook, Instagram, etcètera, sent el mòbil el dispositiu més utilitzat entre els adolescents per dur a terme aquest tipus d’assetjament. Les característiques principals són la publicació  a les xarxes d’informació falsa sobre la víctima per intentar fer una mala reputació d’aquesta, la publicació de dades sobre la persona afectada, com el telèfon o el seu nom de perfil, per increpar a altres persones a que es sumin a l’agressió, acusacions falses, i altres accions d’aquest tipus de forma reiterada.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom