Desmantellada la principal xarxa de producció i distribució per al ‘top manta’

0
1020
Detall del material falsificat decomissat en una operació dels Mossos d'Esquadra a Badalona. Imatge del 22 d'abril de 2016. (Horitzontal)
La xarxa de falsificació que la Guàrdia Urbana de Barcelona i Vigilància Duanera de l’Agència Tributària van desmantellar amb una operació el passat 24 de novembre era la principal organització que produïa i distribuïa per al ‘top manta’ de la capital catalana i també d’altres poblacions costaneres. Els responsables de la investigació han explicat que la xarxa funcionava “com una empresa” dirigida per un veí d’Òrrius (Maresme) que havia treballat com a transportista. L’operació va acabar amb nou persones detingudes, disset més d’investigades i quinze registres -a Barcelona (2), Badalona (4), Mataró (7), Òrrius (1) i l’Hospitalet de Llobregat (1)-, en què es van decomissar 118.000 productes, amb un valor de mercat d’uns quatre milions d’euros, i dotze planxes de falsificar etiquetes de primeres marques. La Urbana de Barcelona confia que el cop policial es noti en la campanya de Nadal del ‘top manta’.
La investigació de la Guàrdia Urbana de Barcelona i de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària va començar el març. “Des de baix”, però amb l’objectiu de localitzar l’origen dels productes falsificats i arribar a les persones que s’encarregaven de confeccionar-los, ha destacat l’intendent de la Guàrdia Urbana de Barcelona Joan Rodríguez en una roda de premsa aquest dilluns per explicar els detalls de la investigació.

Els agents van començar observant els venedors del ‘top manta’ a la zona del litoral barceloní. Coordinats pel jutjat d’instrucció número 32 de Barcelona, els dos cossos policials van realitzar diverses entrades en pisos de la capital catalana i de Badalona on es distribuïa material falsificat, en una primera operació que va acabar amb sis persones detingudes, una més investigada i 14.000 productes decomissats.

Les investigacions es van centrar després en l’origen dels productes i van detectar que una part important s’estaven fabricant a Catalunya a través d’una important xarxa amb epicentre en un domicili d’Òrrius. L’operació del 24 de novembre tenia com a objectiu aquest domicili, els tallers tèxtils i empreses d’arts gràfiques de les zones industrials de Mataró i l’Hospitalet de Llobregat i els locals de Badalona i Barcelona utilitzats per a la distribució dels productes. En el dispositiu, hi van col·laborar les policies locals de Badalona, Mataró i l’Hospitalet del Llobregat.

En total, per tant, la investigació conclou amb quinze persones detingudes, que han quedat en llibertat amb càrrecs per presumptes delictes contra la propietat industrial i intel·lectual i pertinença a grup criminal i s’està mirant si se’ls pot atribuir un presumpte delicte de blanqueig de capitals. També s’han investigat divuit persones més. S’han intervingut 132.000 productes falsificats, amb un valor de mercat d’uns cinc milions d’euros; dotze planxes d’impremta; documentació diversa, com factures i demandes de gènere falsificat; 300 disquets amb el software per a l’automatització de la maquinària per crear logotips de primeres marques i s’han immobilitzat 32 màquines industrials per a la confecció, amb un valor aproximat d’uns 200.000 euros.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom