El Badiu Jove, l’espai destinat als joves de Badalona i situat al carrer d’Ausiàs Marc 61, va atendre l’any passat més de 7.000 consultes, va organitzar 65 tallers, va realitzar 790 assessories personalitzades, va programar 8 cursos i va organitzar 2 exposicions, segons es desprèn de les dades recollides a la Memòria 2017 d’aquest servei d’orientació i assessorament als joves del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Badalona. El Badiu Jove, que té la finalitat de proporcionar informació i recursos necessaris per aconseguir una plena integració social i laboral dels joves, va atendre majoritàriament noies i nois estudiants (53%) d’un perfil d’edat entre els 16 i els 25 anys (54%), sense diferències destacables en nombre entre nois i noies. Un 12% dels joves atesos treballant, un 12% asseguren que busquen feina activament i un 25% ni estudia ni treballa. Respecte l’exercici del 2016, l’any 2017 es van fer 850 consultes més, arribant a les 7.006 i multiplicant per 7 les atencions en els darrers 4 anys. El nombre de consultes més elevades es van produir al darrer trimestre, coincidint amb la campanya “Què fer després de l’ESO?”. La meitat de les consultes (un 51%) tenen a veure amb l’àmbit de la formació, seguides, de lluny, per les qüestions relacionades amb el treball i la mobilitat internacional.
El 90% de les consultes encara es fan presencialment, tot i que es vol potenciar les consultes telefòniques, per correu electrònic i per canals com el WhastApp.
Tallers, assessories i garantia juvenil
Entre les dades que s’extreuen de la Memòria 2017 del Badiu Jove destaquen els 65 tallers del CIREJ (Centre d’Informació i Recursos per a l’Emancipació Juvenil), amb l’assistència de prop de 300 usuaris i usuàries, en àmbits com l’ocupació, la salut, la mobilitat, la formació, l’emprenedoria i l’habitatge.
Un altre àmbit amb dades destacades ha estat les assessories personalitzades relacionades amb ocupació, psicologia, formació, habitatge, emprenedoria i mobilitat internacional, que ha significat l’atenció de 531 persones joves.
Els cursos han suscitat l’interès i la participació de 170 joves, dividits en cursos de català, anglès i agent de salut.
Pel que fa a les exposicions acollides al Badiu Jove ha destacat la itinerant “Després de l’ESO” amb més de 400 visitants.
A través del Badiu Jove al llarg de l’any 2017 s’han fet un total de 319 inscripcions al sistema nacional de Garantia Juvenil, una iniciativa europea de treball dirigida a la reducció de la desocupació juvenil.