El caos d’aparcament a Can Ruti: històries dels usuaris

0
4603

El caos d’aparcament a Can Ruti: històries reals de pacients i treballadors

L’aparcament al voltant de l’Hospital de Can Ruti continua sent un autèntic maldecap per als pacients, acompanyants i professionals que hi arriben cada dia. Tot i les noves mesures i l’ampliació del pàrquing amb 130 places més, la saturació és constant, especialment en hores punta. Aquest problema afecta persones com l’Eva i l’Eusebi, que han viscut en primera persona les dificultats per aparcar al Campus Can Ruti.

Eva, infermera: “Un suplici diari”

L’Eva és infermera i ve cada dia des de Vilassar de Dalt amb el seu cotxe privat. “Per a mi, no hi ha alternativa. El transport públic no em serveix per als torns, sobretot a la nit. Arribo cada matí i és un suplici trobar aparcament. He de marxar amb molta antelació perquè, si no, no arribo a temps al meu lloc de feina.” Malgrat les mesures per fomentar el cotxe compartit entre professionals, assegura que no sempre és pràctic per a ella ni per als seus companys.

Eusebi, acompanyant: “És incomprensible”

L’Eusebi fa quinze dies que té ingressada la seva dona a Can Ruti. Ve de Pineda de Mar i també utilitza el seu cotxe privat. “És incomprensible que en un hospital d’aquesta magnitud encara hi hagi aquest caos. Les autoritats haurien d’haver pres mesures fa anys. No només és un problema d’aparcament; afecta també la qualitat de vida de les famílies que venim de fora. Hem vingut aquí perquè l’Hospital és referència, però aquesta situació és desesperant.”

L’Eusebi també explica que, en més d’una ocasió, ha presenciat tensions entre conductors per una plaça d’aparcament. “He vist gent discutir i fins i tot baralles. És trist que es generin aquests conflictes en un lloc que hauria d’estar enfocat a cuidar les persones.”

Un problema estructural

Els casos de l’Eva i l’Eusebi són només dos exemples de com la problemàtica de l’aparcament impacta directament en la vida de les persones que visiten o treballen al centre. La ubicació de l’Hospital, al bell mig de la muntanya, i la seva condició de centre de referència per a més d’1,5 milions de persones, fan que el vehicle privat sigui sovint l’única opció viable per accedir-hi. Tot i l’ampliació del pàrquing i les mesures implementades per potenciar el transport col·lectiu o el cotxe compartit, molts usuaris asseguren que el problema està lluny de solucionar-se. Les autoritats i la direcció del centre insisteixen que treballen per cercar solucions a llarg termini, però el dia a dia per a persones com l’Eva i l’Eusebi continua sent un autèntic repte. Mentre no es trobin solucions definitives, el caos de l’aparcament a Can Ruti continuarà sent un problema crònic que afecta milers de persones i genera frustració en un lloc que hauria de prioritzar la tranquil·litat i el benestar de tothom.

Nombroses línies d’autobús connecten Can Ruti

Tot i el caos d’aparcament, l’Hospital de Can Ruti compta amb una àmplia xarxa de connexions d’autobús que uneixen el centre de Badalona, Barcelona, Santa Coloma, Sant Adrià i fins i tot poblacions del Maresme amb el Campus sanitari. Malgrat això, molts usuaris es queixen de la manca de freqüències, especialment al vespre, a la nit i durant els caps de setmana. “A la pràctica, molta gent opta pel cotxe privat perquè el transport públic no sempre s’adapta als horaris hospitalaris”, explica un usuari habitual. Aquesta manca d’opcions suficients en determinats moments del dia contribueix a mantenir el problema d’accés i saturació al Campus Can Ruti. Per a molts, una millora en el transport públic seria una solució imprescindible per reduir la dependència del vehicle privat i minimitzar el caos al voltant de l’Hospital, però també d’altres mesures. De moment, el Campus creix, i els cotxes també.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom