“Històries de la Primària” és un format documental i d’entreteniment que aposta per una narració protagonitzada per les veus dels pacients, que se succeeixen sense pausa una darrera de l’altra. S’ha rodat en 15 CAPs diferents de Catalunya, entre ells els CAPs de Sant Roc i Martí i Julià de Badalona, i en alguns domicilis. Hi apareixen una cinquantena de professionals de la primària, sobretot infermeres i metges, el 95% de les quals són dones.
La sèrie ha tingut accés a la relació especial que s’estableix entre els professionals de la primària i els seus usuaris. A través de diàlegs inèdits, ofereix un radar bastant precís de la salut física i mental de molts catalans. I és que l’arrelament amb l’entorn, el vincle que té el metge de família amb la vida de la gent dels barris i dels pobles, fa que la primària s’hagi convertit en el lloc on és més fàcil explicar tots els mals que té la població. De totes les especialitats de la medicina, la primària és la menys freda, ja que tots els professionals que s’hi dediquen són especialistes en ciència i en vida.
Això fa que el to de la sèrie oscil·li entre moments de molta complicitat i de confiança. Consultes que acaben en rialles i d’altres on és difícil no emocionar-se amb el testimoni d’alguns pacients, que expliquen sense embuts sentiments de molta tristesa i ansietat. Moltes converses comencen amb una afecció física i tot sovint acaben descobrint altres problemes: la feina, els fills, la parella… Confidències que, en alguns casos, converteixen els professionals de la primària en companys de vida.