El món de la pagesia i la masoveria, pregoners de la Festa Major 2024 de Tiana

0
890

Jordi Piera i Abel Gel seran la veu de la pagesia i la masoveria en el pregó de Sant Cebrià que obrirà la Festa Major el divendres 13 de setembre a les 21,30 h, des del balcó de l’ajuntament. L’origen agrícola de Tiana pren força aquesta Festa Major. Els pagesos i masovers que han treballat la terra al llarg dels anys obriran la Festa Major de Sant Cebrià. Un homenatge al món agrícola de Tiana representat pels hereus de generacions d’homes i dones que han treballat la terra i que han conreat els orígens del poble des de l’horta, la vinya i les flors.

Figa Flawas, cap de cartell de la Festa Major 2024
Figa Flawas i Xiula encapçalen el cartell musical de la Festa Major 2024. Juntament amb les orquestres Litoral, Kanalla i Allioli, i Dj Isidre i Mestre Xavier Dj formen la banda sonora d’aquest Sant Cebrià.

Figa Flawas, un dels grups més consolidats del panorama musical català i el que està ja considerat com un dels més prometedors dels propers 10 anys, centra el cartell musical d’aquest any que compta amb 4 concerts per a totes les edats, quatre DJ’s i dos balls per a gent gran.

Divendres, tarda i nit de concerts
Els Figa Flawas, la banda sonora d’una nova generació arriba a la Festa Major de Sant Cebrià. Artífex de la bachata en català, van arribar a ser els més reproduïts a Spotyfi en català i els més posats a les ràdios. Amb el seu primer treball discogràfic “Joves Tendres” s’han situat com uns dels talents més prometedors de Catalunya, s’han guanyat el respecte i les seves escoltes han tingut una evolució trepidant. I amb el seu segon disc La Calçotada es consoliden com a un dels millors grups de la pròxima dècada. Els tindrem a l’escenari de Sant Cebrià, al Parc de l’Antic Camp de Futbol, divendres, 13 de setembre.

Just abans d’ells, l’Orkesta Kanalla estrenarà les nits a la Carpa-Envelat de Festa Major. Frescos, àcids, àvids, provocadors i, per sobre de tot, amb ganes de jugar. Una experiència kanalla, una aventura musical per a fer gaudir el públic just després del pregó i el Toc d’Inici.

Xiula omplirà l’escenari de Sant Cebrià en el concert familiar de la Festa Major. Un grup de música amb contingut educatiu explícit amb una missió ben clarivident: posar llum a les grans temàtiques vitals, amb sentit crític, amor i humor. Els tindrem a Tiana el divendres, 13 de setembre a la tarda amb el seu espectacle Partynova.

Dissabte, ball de Festa Major
El ball de Festa Major repeteix format aquest any amb dues orquestres. La Litoral, amb 9 músics i vocalistes dalt l’escenari i 10.000 watts de potència i 50.000 de llum. Balls de saló, disco, rock i versions dels grups més actuals del panorama musical nacional i internacional.

Tancarà la nit el grup de versions Allioli. Imparables dalt de l’escenari a les nits de festa més animades i brutals de l’any! Sense límits ni contemplacions! Festa jove i música del país amb la millor recepta de la nostra terra #allioliversions!

Divendres tancarà la nit de Festa Major Mestre Xavier Dj i dissabte, al mig de la pista, i al mig de les dues orquestres, DJ Isidre, els clàssics de sempre a la seva manera. Aquest any el vermut de dissabte també serà musical i també estrena DJ: Àlex Francesch Cisa, una nova generació de PTK.

Una setmana abans, el dissabte, 7 de setembre, descorxant la festa, torna la cercavila de la Descorxada que acabarà al Parc Doctor Mascaró amb sessió doble de DJ amb Dj Maki i Dj Erixen.

El divendres 13 i dissabte 14, hi haurà concerts i DJ’s Xiringuito del Doctor Mascaró.

Roser Cussó és l’autora de la imatge de la festa. El cartell mostra el tradicional ball de Festa Major com a punt de trobada. És una explosió de la festa amb el castell de focs reflectit en el vestit de la figura principal. Mostrant com la Festa Major forma part de cada un de nosaltres, de la nostra identitat.

Un cartell que mostra la diversitat amb personatges de diferents edats i gèneres, per mostrar un altre dels valors de la festa. El ball de festa major és el punt de trobada de tot el poble, on ens trobem i barregem. “Durant la festa acabes sent diferent”, explica Roser Cussó.
El cartell vol ser “una finestra que s’obre durant uns dies a l’any. Quan passen coses, quan surts del dia a dia i de la rutina”. Els colors son vius, vibrants i contrastats i el símbol de Sant Cebrià que vam estrenar fa dos anys s’integra aquest any en la figura central del cartell.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom