El Parc del Turó del Sastre de Montgat entre els deu parcs metropolitans més ben valorats

0
2016

Els cinc parcs de la zona de Badalona, Montgat i Tiana tenen una qualificació superior a 7,6 per part dels seus usuaris

El Parc del Turó del Sastre de Montgat, amb 7,9 punts de qualitat percebuda per part dels seus usuaris, és el desè parc més ben valorat de tota l’Àrea Metropolitana de Barcelona. La resta de parcs de la zona, però, tenen una puntuació notable: el Parc de Can Solei i de Ca l’Arnús de Badalona, el Parc de la Riera de Canyadó de Badalona i el Parc del Tramvia de Montgat/Tiana tenen 7,7 punts cada un, mentre que el Parc del Turó del Mar ha obtingut una dècima menys, segons el grau de satisfacció dels seus usuaris.

Pel que fa a la freqüència de visita, el 72,5% dels usuaris del Parc de la Riera de Canyadó hi va diàriament; seguit del Parc del Tramvia, on més del 68% dels visitants hi assisteixen a diari; i el 53,5% dels enquestats al Parc del Turó del Sastre també tenen aquest freqüència de visita. El Parc de Can Solei i de ca l’Arnús és on el temps d’estada mitjana és superior (una hora i 19 minuts), seguit del Parc del Tramvia (una hora i 12 minuts) i del Parc del Turó del Mar, on l’estada mitjana del visitants és d’una hora i dos minuts.

Per últim, l’estudi destaca que l’àmplia majoria dels usuaris d’aquests parcs hi arriben a peu des d’origen. En aquest aspecte, el 90,6% de visitants del Parc del Turó del Sastre ho fan d’aquesta manera i el 89% dels enquestats al Parc del Turó del Mar també hi arriben a peu. Són dades especialment esperançadores pel que fa als alts nivells de contaminació patits darrerament a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Prenent el conjunt de parcs metropolitans, els més ben valorats són el Parc del Jardí Botànic Històric de Barcelona (amb 8,6 punts), el Parc de Torreblanca de Sant Feliu de Llobregat (amb una puntuació de 8,5) i el Parc de Can Mercader de Cornellà de Llobregat (amb un grau de satisfacció de 8,2 punts).

Els aspectes més ben valorats dels parcs metropolitans són, en primer lloc, la tranquil·litat –amb una mitjana de 8,4 punts– seguidament de la proximitat i el disseny, on s’inclouen elements com el mobiliari, els accessos o el confort dels camins, entre d’altres. A més, al llarg d’aquest últims anys, l’AMB ha millorat la senyalització dels parcs, amb una aposta per un grafisme més modern i entenedor. Aquest aspecte s’ha vist reflectit en els resultats de l’estudi, ja que és el que més ha augmentat –passant d’un 5,9 el 2015 al 6,5 el 2017–.

Millora de la satisfacció dels usuaris del parcs

La valoració dels parcs metropolitans és cada vegada més bona per part dels seus visitants, que han puntuat amb un notable la qualitat d’aquestes zones d’esbarjo urbanes. Cal afegir que els usuaris van amb bones expectatives al parc, però consultats una vegada ja hi són, la nota és encara més alta, superant les seves suposicions inicials. Aquest fet implica un augment important de la satisfacció ciutadana.

A més, aquesta qualitat i satisfacció percebudes per part dels visitants no ha parat de créixer en els últims 10 anys, fet que demostra un aval de la rigorosa gestió que l’AMB fa sobre aquests espais verds.

Anar a fer un vol i el descans són els principals motius de la visita, seguit pel passeig dels gossos, que és el valor que més incrementa dins d’aquest apartat. L’AMB, conscient de l’increment d’aquests valors any rere any, i per tal de millorar la convivència entre els usuaris amb gos i sense, està dotant actualment les àrees per aquests animals domèstics amb més amplitud de superfície i serveis.

Totes aquestes conclusions s’extreuen d’un estudi que l’AMB ha dut a terme durant els mesos de juny i juliol d’enguany, fent un total de 5405 entrevistes presencials repartides entre els 44 parcs metropolitans. A cada un dels parcs s’han realitzat entre 100 i 150 enquestes, segons el grau d’afluència.

L’estudi de satisfacció dels usuaris, que se centra en l’entorn i els serveis que ofereixen els parcs metropolitans, té una freqüència biennal des de la seva primera edició, que va tenir lloc l’any 2007.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom