Més de 5 milions de catalans estan cridats a votar diumenge. Concretament el cens és de 5.368.881 si no es compten els residents a l’exterior. I aquest any s’ha registrat una xifra rècord de 284.706 persones que han demanat el vot per correu. El Govern assegura que anar a votar als col·legis electorals és segur malgrat que la data de les eleccions hagi estat imposada pel TSJC, ja que els partits havien acordat ajornar-les fins al 30 de maig. L’abstenció és una de les grans incògnites d’aquests comicis marcats per la covid-19. El dispositiu preveu 83 locals electorals més i gairebé 900 meses més que a les últimes eleccions del 2017. I s’han disparat a 30.000 les persones que han presentat al·legacions per no haver de formar part d’una mesa, a Badalona unes 569 fins aquest divendres.
155.353 electors i electores podran exercir el seu dret a votar el diumenge 14 de febrer en 45 locals electorals
Un total de 155.353 electors i electores podran exercir el seu dret a votar el pròxim diumenge 14 de febrer a Badalona amb motiu de la celebració de les eleccions al Parlament de Catalunya 2021. A Badalona hi haurà 45 locals electorals amb 250 meses. En aquests comicis s’han habilitat el poliesportiu Joaquim Blume, al barri de Sant Crist de Can Cabanyes i l’escola Les Ciències, al carrer de la Ciència, número 19, del barri de Montigalà, com a locals electorals. A Montgat i Tiana, s’han habilitat nous col·legis electorals, com per exemple, pavellons municipals.
Funcionament dels col·legis
El Govern ha establert franges horàries recomanades de votació i apel·la a la responsabilitat de la ciutadania, ja que no són d’obligat compliment. La primera serà de 9h a 12h per a les persones de risc; la segona, de 12h a 19h per a les persones sense risc; i la darrera hora, de 19h a 20h per als positius de covid i els contactes estrets. El Departament de Salut calcula que diumenge hi haurà unes 96.000 persones en quarantena per ser positius o contactes estrets. Pel que fa al funcionament dels col·legis electorals, està previst que les cues que es puguin produir es facin al carrer, hi hagi circuits d’entrada i sortida, ventilació dels locals al llarg de la jornada, gel hidroalcohòlic, neteja per desinfectar i obligació de portar mascareta. A més, els membres de les meses tindran equips de protecció individual (EPI) per posar-se durant l’última franja de votació. També se’ls ha ofert la possibilitat de fer-se un test d’antígens. No és obligatori sinó voluntari. En un inici, estaven cridats a fer-se’l els titulars i primers suplents, però després també s’ha afegit als segons suplents. El termini per fer-se el test va acabar formalment divendres tot i que al llarg de dissabte també se’l podran fer si van al seu CAP. No es faran test d’antígens el mateix diumenge als col·legis electorals. El Govern recomana que els ciutadans portin el vot preparat des de casa, amb el sobre i la papereta dins, i que es comprovi el lloc de votació ja que hi ha hagut canvis respecte a les últimes eleccions. Es pot comprovar mirant la targeta censal que s’ha rebut al domicili.