Ensenyament obrirà tres noves línies de P3 a Badalona per donar resposta a la demanda

1
1627
El Departament d’Ensenyament obrirà tres grups addicionals de P3 a Badalona després que les famílies alertessin que 83 infants es quedarien sense plaça pública en una escola prop de casa. Segons han concretat fonts d’Ensenyament, es crearà un grup a l’escola La Jungfrau i un a la Pere de Tera, mentre que se’n reduirà un al Pau Picasso, segons es va valorar a la taula mixta de planificació amb l’ajuntament la setmana passada. El tercer grup addicional de P3 s’obrirà a l’escola Progrés, fet que permetrà que quedin places vacants al centre públic de la zona, segons les mateixes fonts. A més, el Departament analitzarà la petició de les famílies de crear un grup addicional de P3 a la zona 6. Aquests són els principals resultats de la reunió d’aquest dimecres de la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (FAMPAS) de Badalona i la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC) amb els Serveis Territorials de Barcelona Comarques. A la reunió també hi ha participat l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, que ha valorat la “defensa conjunta” de les propostes que han fet les famílies i l’ajuntament. Pel que fa a secundària, Ensenyament estudiarà les diferents propostes presentades per les famílies, ja que 104 alumnes s’haurien quedat sense plaça pública a la zona d’escolarització.
Després d’analitzar les dades de sol·licituds rebudes a Badalona i valorar l’adequació de l’oferta inicial, el Departament d’Ensenyament s’ha compromès a obrir de cara al curs que ve a la ciutat tres grups addicionals de P3, els coneguts com a ‘bolets’. “Valorem de forma positiva no haver tancat la porta a obrir l’altre grup addicional si fos necessari al final”, ha destacat després de la reunió la presidenta de la FaPaC, Belén Tascón, que ha valorat de forma “positiva” la reunió amb la directora dels Serveis Territorials de Barcelona Comarques, Lluïsa Nicolau. A la reunió, hi han participat representants de la FAMPAS Badalona, la FaPaC, l’alcaldessa i quatre famílies afectades. Pel que fa a secundària, Ensenyament i les famílies continuaran treballant per buscar solucions per als alumnes afectats.

Des de la FaPaC consideren que l’administració “ha de prendre totes les mesures necessàries perquè els infants tinguin una plaça 100% gratuïta i no religiosa”. Per a la FaPaC, s’ha de recórrer a la creació de grups addicionals “quan sigui l’única alternativa possible”, però primer s’haurien d’omplir tots els grups, també aquells que s’han tancat en els darrers anys. “Mai direm que s’han d’obrir grups addicionals perquè hi hagi projectes diferencials entre escoles. La posició de la FaPaC és que tota l’escola pública ha de ser de qualitat”, ha puntualitzat Tascón.

Les famílies denuncien “dèficit estructural” i “manca de planificació”

David Guerrero, de las FAMPAS Badalona,  ha denunciat el “dèficit estructural d’oferta de places públiques” a la ciutat, un problema que arrosseguen “des de fa molts anys”. Segons aquest membre de la junta de la FAMPAS Badalona, la manca estructural “es concreta d’una manera molt clara en els sis centres educatius pendents de construcció”. “Hi ha alumnes que estan escolaritzats en mòduls o edificis vells i, tot i això, les famílies trien la pública”, ha afirmat Guerrero.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom