Entra en funcionament la nova UCI de Can Ruti

0
3584

Aquest dilluns 13 de desembre entra en funcionament la que representa la darrera fase de construcció de l’espai polivalent de l’Hospital Germans Trias, corresponent a 20 llits de crítics que s’integren de forma definitiva al parc de llits de crítics del centre. Es tracta de la segona planta de l’edifici, que connecta directament i a la mateixa cota amb l’actual UCI de l’Hospital a través d’un passadís, un dels elements claus en la construcció d’aquest edifici que es va inaugurar el passat més de febrer.

La inauguració d’aquesta planta representa completar la demanda de llits de crítics del territori per atendre degudament la complexitat i el terciarisme propi de l’Hospital Germans Trias tant pel que fa al pacient urgent com al programat. Abans de la pandèmia, l’Hospital disposava de 46 llits de crítics estructurals i l’obertura de l’edifici polivalent va permetre habilitar un parc mòbil de crítics que podia créixer fins a 80 llits més que s’habilitaven en funció de les necessitats. La inauguració d’aquesta planta, però, representa disposar de 20 llits de crítics estructurals més, els quals son necessaris per a la resposta del dia a dia del Servei de Medicina Intensiva de l’Hospital.

D’aquests 20 llits, 16 estaran destinats a l’atenció del pacient crític adult i quatre estaran destinats a l’atenció del pacient crític pediàtric, convertint-se així en la única unitat de crítics pediàtrics del Barcelonès Nord i Maresme i completant d’aquesta manera la cartera de serveis del territori tant pel que fa a la Medicina Intensiva com a la Pediatria. L’activitat pediàtrica inicialment es limitarà a pacients majors de 5-6 anys, però en el període de dos mesos, a partir del pròxim febrer, la nova UCI ja admetrà lactants i nens petits, tot disposant d’un equip específic de pediatres intensivistes.

Aquesta nova UCI suposa un canvi significatiu en les condicions d’hospitalització del pacient crític de l’Hospital, ja que totes les habitacions seran individuals, equipades amb la darrera tecnologia i, sobretot, pensades per respondre a les necessitats dels professionals, dels pacients i de les seves famílies. Aquesta ampliació, a més, permetrà poder fer arranjaments progressius a les antigues unitats de crítics, de manera que es pugui adequar de forma definitiva els llits estructurals que requereix el centre amb el què li correspon per activitat i població atesa.

Pilar Ricart, cap del Servei de Medicina Intensiva, va destacar que, més enllà de la covid, “el terciarisme implica atendre pacients crítics, i aquest espai farà que sigui més fàcil encabir aquesta demanda creixent del territori”. “Els nous espais els integrarem al màxim possible en el funcionament de les UCIs que ja tenim ara, han de ser una continuació dels espais de malalt crític que ja tenim, i han de representar un salt qualitatiu perquè l’amplitud i la lluminositat que ofereixen afavoreixin el confort i la recuperació dels pacients”, afegeix la cap de Servei de Medicina Intensiva, que destaca “la seguretat i la funcionalitat en el disseny d’aquests espais”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom