Un nou Sant Jordi, i des de fa set anys, l’associació de restauradors de la ciutat, Forquilla Badalona ha editat un nou llibre de receptes. El llibre ja s’ha convertit en tot un clàssic per la Diada i el podreu aconseguir si aneu a esmorzar, dinar o sopar als 31 establiments associats a Forquilla. Aquest setè llibre de receptes s’obre amb un pròleg de la periodista badalonina de TV3, Meritxell Ortíz on destaca la bona salut de la cuina badalonina. El llibre inclou una trentena de receptes, des de primers, segons, postres i fins i tot idees de maridatge i cançons per acompanyar aquests suculents plats. Les receptes que hi podrem trobar són tripes de cap i pota, timbal de tonyines, cochifrito de garrinet, bunyols de bacallà amb mel de canya, cruixent de peix amb crema de marisc, tomàquet Monterosa farcit de ricotta, espinacs frescos, nous i pesto d’alfàbrega, marinera de cigrons amb calamarsets, marisc i fumet de roca, llonguet artesà amb verdures al grill,ou a baixa temperatura i pesto genovès, ous trencats amb pernil ibèric i foie, carpaccio de ceps amb vieires a la brasa i vinagreta suau de pinyons, amanida La Fresca, cors de carxofa farcits de xampinyons amb salsa Oporto i foie, amanida d’endívies, calçots en tempura, arròs melós mar i muntanya, bacallà a la nyoca, bacallà amb mussolina i llit d’espinacs a la catalana, milanesa de pollastre a la napolitana, càssia, mandonguilles amb sèpia i llagostins, tàrtar de salmó amb guacamole i una salseta de formatge i cítrics, hamburguesa de vedella ecològica amb tomàquet, formatge de vaca i anxoves, arròs de garrinet, anguila de papillona en Royale d’aletes de pollastre, llom de bacallà amb crema de mongetes, all confitat i caviar d’oli oliva, trufes de xocolata blanca amb galeta, pastís de Sacher amb carpaccio de maduixa, panna cotta, coulant amb gelat de vainilla amb esfera de xocolata blanca i bany de xocolata calenta i gulab jamun. El llibre serà repartit, aquest Sant Jordi, entre els associats a Forquilla Badalona. Les receptes seran publicades, durant les properes setmanes, com cada any, en aquesta secció de gastronomia del TOT Badalona.