Els veïns de Badalona, un 44,8 % dels enquestats, creu que la ciutat ha empitjorat durant els darrers 5 anys, segons els resultats de l’enquesta sociopolítica 2020 presentada aquest dilluns. En canvi, pel que fa al futur, l’optimisme creix. Si l’any passat només el 20,9% dels badalonins creia que la ciutat podia anar a millor, segons l’enquesta d’aquest any la xifra de veïns optimistes és del 50,8%.
En una roda de premsa, l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol interpreta la combinació d’aquestes dues dades com una “esmena a la totalitat” als partits que ara són a l’oposició, que han governat la ciutat entre 2015 i 2020, i un aval a la gestió del govern municipal del PP, que va agafar les regnes del consistori el passat mes de maig, ara fa 6 mesos. L’enquesta també recull que pràcticament tota la ciutadania (un 97,7%) és coneixedora del canvi d’alcaldia que va tenir lloc el passat mes de maig.
Principals problemes de Badalona, seguretat i neteja
Pel que respecta als principals problemes de Badalona, l’enquesta reflecteix, com en edicions anteriors, la seguretat ciutadana (28,8%) i la neteja (12,3%) com els elements més destacats. Igual succeeix en els aspectes més valorats de Badalona, on repeteixen el mar i la ubicació, amb prop de 60%; els espais públics (40,7%) i la qualitat de vida i la gent (24,4%) com els atractius més potents de la ciutat.
L’enquesta sociopolítica del Badalona 2020 també reflecteix que la ciutadania valora amb una puntuació per sobre de 7 bona part dels equipaments de la ciutat. El Museu Municipal i les escoles bressol encapçalen la valoració, amb un 8,31 i 8,29 punts respectivament, seguits del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), les biblioteques, els casals de gent gran, l’Hospital Municipal i el Badiu Jove, entre altres.
Com a novetat, a l’enquesta del 2020 s’ha preguntat sobre els aspectes laborals, educatius i de connectivitat durant la pandèmia. La connectivitat a Internet de les llars de Badalona és d’un 89,7%, xifra que encara s’enfila més amunt, fins al 97,7% entre els ocupats i els estudiants. Tot i això, s’ha detectat que un 16,1% dels menors escolaritzats han tingut dificultats per continuar amb la seva educació en línia.