La coca de ratafia de Trias, una recepta d’una badalonina

0
7877

S’anomena genèricament ratafia al licor que s’obté per maceració de diferents ingredients de la zona (fruits, herbes medicinals, arrels, pinyols i espècies) en aiguardent. Podem trobar ratafies elaborades amb un sol ingredient fins a d’altres amb més de 100. La seva elaboració majoritàriament és de caràcter casolà tot i que a Catalunya disposa d’un gran nombre de marques que n’elaboren de manera artesanal pel consum més majoritari, 3 d’elles amb més de 100 anys d’experiència: Russet, Bosch i Raiers. Santa Coloma de Farners, a la comarca de la Selva, està considerada la capital de la ratafia per la seva tradició en l’elaboració i també per la Fira dedicada al licor. Justament en aquesta població podem tastar la coca de ratafia, que justament té origen badaloní. L’actual responsable de l’establiment, la Magda Tolosa, explica que els orígens d’aquesta coca l’hem de situar a principis dels anys 90, quan Tolosa va agafar la recepta de la coca de la seva padrina de Badalona i, juntament amb en Vadoret, va intentar que conservés l’aroma de la ratafia. Va ser el preludi d’una exitosa coca de ratafia que avui es ven tot l’any a carretades. Justament, la Magda Tolosa ha rebut aquest any 2018 el premi de Confraressa d’Honor de la 37ena Fira de la Ratafia de Santa Coloma de Farners.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom