La festa de la Verema d’Alella proposa una “verema nocturna”

0
2799

Alella està vivint aquests dies la 45è edició de la festa de la Verema d’Alella, que s’allargarà fins aquest diumenge 15 de setembre. Durant deu dies el poble es converteix en un punt de trobada per a totes aquelles persones que volen tastar els vins de la DO Alella i gaudir de les activitats festives i descobrir el paisatge i el patrimoni singular del poble. El passat cap de setmana va tenir lloc, i amb un gran èxit de públic, la tradicional Fira de la Festa de la Verema, on enguany hi va participar el restaurat badaloní “La Masia de la Xesca”.

Aquest dissabte, verema nocturna

Una de les activitats destacades del programa tindrà lloc aquest dissabte, 14 de setembre. Es tracta de la “verema nocturna”. Els interessats es trobaran al celler de Can Magarola a les 6 de la matinada i seguidament, aniran cap a una de les vinyes d’Alella per veremar amb la sortida del sol. En acabat, es tornarà al celler de Can Magarola per esmorzar. Les persones interessades en participar-hi s’han d’adreçar a l’Ajuntament d’Alella.

“Som raïm trepitjat”, la proposta artística de verema

“Som raïm trepitjat”  és un projecte d’art i educació que pren forma expositiva per mostrar el resultat dels tallers educatius realitzats l’any passat entorn a l’obra “Vinyes revelades” del col·lectiu Terra-lab. L’artista-educadora Naiara Garcia Márquez ens apropa a la idiosincràsia d’Alella a través de l’observació de l’empremta que el paisatge deixa als seus habitants. Els principals protagonistes de l’experiència són els alumnes de les escoles Fabra i La Serreta que, fent servir els materials suggerits, parlen del lloc on viuen des de la revisió dels seus records. Som raïm trepitjat és, doncs, un paisatge fictici definit pel ressò d’un territori real que els nens i nenes d’Alella observen, interpreten i trasllades al pla artístic. El títol de la proposta expositiva s’expressa amb el passat participi, degut a que l’acció de prospecció del paisatge del territori on vivim es dona des del moment que naixem i habitem un lloc. Podem considerar que tot el material conceptual amb el que els nens de les escoles Fabra i  La Serreta treballen per elaborar les seves peces pertany al passat, als seus records. La proposta la podeu visitar, fins el 17 d’octubre, a Can Manyé, a Alella.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom