L’Ajuntament de Badalona prepara un decret d’emergència per fer front als desperfectes que el temporal ha causat a la ciutat. Els més visibles és al pont del Petroli, que ha quedat partit pel fort onatge. El tinent d’alcaldia de Govern i Territori, Rubén Guijarro, ha explicat que l’afectació principal és al tram final del pont, en la connexió entre la passera i la plataforma. Hi ha uns quinze metres de llosa de formigó i fusta que han volat, així com la barana al voltant de la plataforma i el voladís de fusta. Després de fer una primera inspecció per part dels tècnics de medi ambient, protecció civil i guàrdia urbana, s’ha determinat que els desperfectes són pitjors que els del temporal del 2017.
Els responsables municipals, han convocat una reunió d’emergència després que aquest dimecres el pont del Petroli hagi aparegut partit per la meitat. La trobada ha comptat amb la presència de representants del departament de Territori i Sostenibilitat, membres de la Demarcació de Costes de Catalunya del Ministeri per la Transició Ecològica i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El tinent d’alcaldia de Govern i Territori de Badalona, Rubén Guijarro, s’ha mostrat satisfet després de la reunió i ha assegurat que tant la Generalitat com el govern espanyol han transmès a l’executiu local el seu suport. “Ens han expressat el seu compromís que per la via del decret d’emergència les actuacions seran ràpides i que ho fem per la via de la comunicació, el que agilita molt el procediment”, ha indicat. Així mateix, ha dit que s’ha posat sobre la taula la possibilitat de decretar l’àrea del pont del Petroli com a zona catastròfica i ha anunciat que en les properes hores contactaran amb la delegació del govern espanyol a Catalunya per veure com els poden ajudar econòmicament per fer front a la reparació d’aquest emblema de la ciutat.
En aquest sentit ha explicat que ja “s’ha començat a redactar l’encàrrec a l’enginyeria que ha de permetre fer la inspecció aèria i submarina per determinar les tasques que s’hauran de fer per reparar el pont i el cost d’aquesta intervenció”, ha apuntat.
També s’ha sospesat la possibilitat que l’Àrea Metropolitana decreti la situació d’emergència “per actuar amb la màxima celeritat sobre el col·lector de llevant i el els sobreeixidors”. Tot i que assegura que les inspeccions oculars que s’han fet fins ara no han revelat grans afectacions en aquest elements, la situació ha portat els responsables municipals i del govern català a valorar aquesta possibilitat i actuar de forma preventiva.
Per la seva banda, la directora dels Serveis Territorials de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Maria Mercè Sant Martí, ha explicat que decretar la situació d’emergència permetrà agilitar la tramitació de permisos i les contractacions. “La idea es que estigui enllestit aquest dimecres”, ha comentat Sant Martí que ha assenyalat que la valoració física dels desperfectes no es podrà fer fins que no passi el temporal. “Estem fent fotografies però per una qüestió de seguretat creiem que com a mínim fins demà per la tarda no ens hi podrem acostar”, ha explicat.