Més de 10.300 persones ateses amb el Pla Creu Roja

1
920

Des de l’inici de la pandèmia i fins al 31 de desembre 2020, un total de 10.344 persones en  situació vulnerable del Barcelonès Nord han estat ateses des de Creu Roja, i s’han realitzat 17.218 respostes, relacionades especialment amb necessitats bàsiques com l’alimentació i la  medicació.

Des del primer moment de l’emergència sanitària, Creu Roja va posar en marxa el dispositiu més  destacat de la seva història contemporània per poder donar resposta a les necessitats de la  població vulnerable: població atesa ja per Creu Roja en situació de precarietat des de anys  enrere, així com per fer front a les noves sol·licituds de suport de persones afectades  directament per les conseqüències de la pandèmia: ERTE, pèrdua de la feina, manca d’ingressos  i necessitat d’ajuda alimentària, medicació… Infància i joves en situació vulnerable confinats en  habitatges sense els dispositius adequats per continuar les classes escolars de forma telemàtica,  entre d’altres.

Per poder donar resposta a aquest augment de demandes de la població, ha estat indispensable  el suport de les persones voluntàries. 2020 ha estat marcat per la Covid19, però també per la  solidaritat de la ciutadania, que des del primer moment va sumar-se al voluntariat En el cas de  Creu Roja al Barcelonès Nord, gairebé més de 100 noves persones s’han incorporat a l’equip de  voluntariat.

Alimentació:

Per a moltes famílies amb ingressos mínims degut a la pèrdua de feina, la necessitat de suport  per a una cistella d’aliments bàsica ha augmentat. Davant de l’augment de sol·licituds d’aquests  tipus als serveis socials de Badalona, des de l’Ajuntament de Badalona es va crear el nou  Programa Municipal d’Aliments de Badalona, ubicat provisionalment al Palau Municipal  d’Esports i gestionat per Creu Roja i des de finals de setembre ubicat a les instal·lacions de  Badalona Capaç. Des d’aquest servei s’han atès al 2020 gairebé 1.900 famílies, i s’han entregat  més de 13.000 lots de cistella bàsica d’aliments. Sempre en coordinació amb els Serveis Socials  del municipi. Durant els primers mesos de la pandèmia, es van realitzar 886 entregues de medicació a domicili,  en coordinació amb el servei de farmàcia de l’Hospital Municipal de Badalona, Esperit Sant de  Santa Coloma i CAP’s de Sant Adrià de Besòs, per a persones amb malalties cròniques que no  podien desplaçar-se a buscar la seva medicació.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom