Els pisos cedits han d’estar situats en algun dels 72 municipis que l’Agència ha detectat que tenen una demanada més elevada d’habitatge social. Dels 63 habitatges lliurats aquest divendres per Bankia, 21 estan ubicats a la demarcació de Barcelona (a Barcelona ciutat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Manresa, Mataró, Sabadell, Terrassa, Tordera, Vilafranca del Penedès i Vilanova de Camí); 10 a Girona (a Girona ciutat, Olot, Banyoles, Palafrugell, Palamós i Salt); 9 a Lleida (a Lleida ciutat i a Mollerussa), i 23 a Tarragona (a Tarragona ciutat, Reus, Amposta i Tortosa).
Una de les principals prioritats recollida al Pla de Govern d’aquesta legislatura és ampliar el parc d’habitatge sota responsabilitat públic i oferir més habitatge social per atendre les famílies vulnerables. El Govern vol apropar així Catalunya a les xifres dels models europeus referents en aquest àmbit. Poden accedir a un lloguer social les persones que hagin perdut l’habitatge com a conseqüència d’un procés d’execució hipotecària o estiguin en procés de reclamació judicial, amb atenció especial a persones grans, víctimes de violència de gènere i persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social.
Per la seva banda, Lídia Balaciart ha explicat que Bankia està treballant amb el Govern l’ampliació del conveni amb nous habitatges i tenen previst fer-ho abans d’acabar l’any. En aquest sentit, ha destacat que les claus s’entreguen als nous inquilins per poder entrar d’immediat als pisos i que el preu de lloguer se situa entre els 80 i els 150 euros.