Open Arms explica la nova missió “Origen” que els porta al cor d’Àfrica al Port de Badalona

0
1441

L’Escola del Mar, Centre d’Estudis Marins de Badalona (Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona) i Marina de Badalona convoquen per al  dijous 29 de novembre la segona conferència de la quarta edició del cicle de conferències “Anar a Mar” on especialistes de diferents disciplines abordaran temes d’actualitat o d’investigació vinculats amb el mar. En aquesta ocasió, es tracta, com sempre que coincideix amb la xerrada de novembre, dels projectes de l’ONG badalonina Open Arms. Concretament, Missió Origen, ara al Cor d’Africa, a les 19h al Centre d’Activitats Nàutiques del Port de Badalona.

És el tercer cop que l’oenegé lidera la xerrada del novembre i la posterior i simbòlica encesa de llums de Nadal.

La imatge del petit Aylan ofegat a les costes de Lesbos va donar un gir a la vida d’Òscar Camps, qui marxa cap a l’illa grega amb els col·laboradors més propers, i és el primer projecte que ens van explicar, el 2016. Amb la màxima “Som socorristes i salvem vides” van posar el focus al Mediterrani Central, i va ser el que ens va explicar el Jordi Villacampa, el 2017.  Ara han portat un equip a Ghana i a Senegal per treballar el problema en l’origen. Ha posat en valor l’esperit solidari de la gent del mar amb el reconeixement mundial i la denúncia de la hipocresia de la vella Europa.

Arantxa Gurtubay, responsable de projectes de l’ONG, i Ousmar Umar responsable del projecte missió Origen compartiran aquest nou projecte que es comença a travar a partir dels testimonis de tortures, violacions i abusos de les persones que rescaten al Mediterrani que porta l’ONG d’origen badaloní als seus llocs d’origen. Treballen des de fa uns mesos a l’Àfrica a través de la formació i la sensibilització per evitar que emprenguin el viatge més letal de les seves vides. L’objectiu principal d’“Anar a Mar” és apropar la comunitat científica als ciutadans i ciutadanes i, per altra banda, donar a conèixer el mar des de visions i aspectes molt diferents amb la intenció d’obrir un espai de coneixement i de debat a l’entorn del mar. També, i especialment en una ciutat que aposta per impulsar projectes per obrir-se al mar, persegueix apropar tothom mental i físicament al mar en els mesos de tardor i hivern, per superar la marcada estacionalitat  i la concentració de l’ús del litoral durant la temporada de bany. És a dir, pretén introduir el  referent del mar en una època de l’any en la que sembla que desapareix del nostre paisatge i de la nostra agenda.

El cicle consta de 6 conferències de temàtica diversa, sempre amb el mar com a fil conductor. La primera conferència es va fer el dijous del 25 d’octubre de 2018 i la darrera es farà el 25 d’abril de 2019 i es  faran a l’Escola del Mar i al  Centre d’Activitats del Port.  Totes les conferències comencen a les 19h i l’accés és lliure i gratuït. Avancem el contingut de les xerrades programades  de tot el cicle.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom