Prop de 8.000 persones han votat en el procés participatiu de Badalona

0
713

7.839 persones han votat en el procés participatiu pel Pressupost d’inversions municipal (PIM) de Badalona que s’ha portat a terme en aquest municipi entre el 14 i el 27 de novembre. Recordem que aquest procés participatiu estava obert a tota la ciutadania major de 16 anys amb l’objectiu de decidir el repartiment de 14 milions d’euros del Pressupost d’inversions municipal. 8 milions seran per a inversions de la ciutat i 6 milions més per a propostes dels diferents districtes. Badalona és l’única ciutat de l’Estat que posa el 45% del Pressupost d’Inversions a decisió de la ciutadania.  A la ciutat hi ha hagut 99 punts de votació ubicats a les seus de diferents entitats i de serveis municipals. Unes 300 persones voluntàries han col·laborat en el procés participatiu. Pel que fa l’Ajuntament, el projecte ha comptat amb el treball desenvolupat i coordinat des de diferents serveis municipals: Servei d’Informàtica i TIC, Participació, Comunicació i Imatge, Oficines Municipals de Districtes, Urbanisme, Hisenda i l’equip de promotors de votació.

Fases del procés participatiu

Les 7.839 votacions registrades entre el 14 i el 27 de novembre a través de la web https://participa.badalona.cat/ culmina un procés que va començar a preparar-se el mes de març i que ha tingut diverses fases.

 ·       Del 9 al 29 de juny, es va portar a terme la fase de recollida de les propostes ciutadanes de millores per a la ciutat en general i per als barris a través del web https://participa.badalona.cat/. Es van organitzar Audiències Públiques als sis districtes de la ciutat per informar del Pla d’Actuació Municipal (PAM) i del Pressupost d’Inversions.

 

·       Del 30 de juny al 13 de juliol, es van fer sis Sessions Participatives als districtes per millorar les propostes rebudes a través del web https://participa.badalona.cat/. L’objectiu d’aquestes sessions era que entre totes les persones que hi participessin es poguessin modificar, ampliar o descartar els projectes a partir del que cadascú considerés com a prioritari per al seu barri i per a la ciutat

 

·       Durant l’agost i el setembre, es va portar a terme la validació tècnica de les propostes recollides. L’equip tècnic de l’Ajuntament va estudiar les propostes per saber si eren viables des d’un punt de vista tècnic, econòmic i legal. Es van establir uns criteris de validació en funció de si la proposta era competència municipal, si era viable en aquest mandat i si responia als eixos estratègics (Drets Socials, Lideratge i oportunitats de ciutat i Governança Compartida).

 

·       Durant el mes de novembre, s’ha portat a terme la votació ciutadana. Tots els veïns i veïnes de Badalona, majors de 16 anys, han pogut votar els projectes per al seu districte i per a la ciutat. Per participar calia només identificar-se amb el DNI, NIE o passaport. Cada persona empadronada podia prioritzar una vegada les propostes del districte i les propostes de tota la ciutat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom