El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha intervingut la residència i centre de Dia municipal de Sant Cebrià de Tiana, segons ha comunicat el mateix consistori. El mateix Ajuntament, segons va explicar dissabte, ho havia demanat després de les nombroses defuncions registrades al centre, 27 fins aquest dilluns 20 d’abril. La resolució nomena un empleat públic per dirigir i coordinar l’activitat assistencial, això vol dir la part sanitària de la residència i del Centre de dia. De fet, la Generalitat li dóna la responsabilitat a l’Ajuntament de Tiana per cessar l’actual adjudicatari del centre. A més, la resolució proposa que l’Ajuntament de Tiana l’atribueixi la gestió de la residència a l’empresa Badalona Serveis Assistencials, o s’adopti altra mesura organitzativa que, amb efectes equivalents a la intervenció en la gestió del servei, es consideri pertinent per part del consistori tianenc. Això vol dir que a diferència d’altres residències de Catalunya, on han estat intervingudes directament per part de la Generalitat, en el cas de Tiana és l’Ajuntament, recordem que és municipal el centre, qui ha de responsabilitzar-se.
Pel que fa a l’estat dels residents, el passat divendres 17 d’abril es van fer tots els PCR als usuaris de la Residència als quals no se’ls hi havia fet. Diumenge a la tarda van arribar els resultats, que l’Equip d’Atenció Primària i Comunitària de Badalona Serveis Assistencials es va encarregar de comunicar a totes les famílies, tant el resultat dels PCR com de l’estat clínic dels seus familiars, segons el comunicat de l’Ajuntament.
A data d’aquest dilluns, 20 d’abril, la situació era aquesta:
- 46 residents a les dependències de la Residència
- 12 residents negatius que s’han derivat a la segona planta.
- 3 residents que el PCR ha sortit negatiu, però que presenten simptomatologia de COVID-19 i que s’ha procedit a fer altres proves per tal de determinar la seva situació definitiva
- 31 residents positius (s’ha de destacar que en l’actualitat, molts dels residents positius no presenten simptomatologia i que aquests estan separats físicament dels residents que presenten símptomes de COVID 19.
- Així doncs, amb les dades contrastades amb Badalona Serveis Assistencials, l’encarregada de la intervenció mèdica, podem confirmar que des de l’inici de la pandèmia a la Residència hi havia 88 residents, dels quals 15 estan derivats (o bé a hospitals, centres sociosanitaris o bé al domicili de familiars), 46 resten a dins de la residència i que hi ha hagut un total de 27 defuncions.