La plaça de la Vila, el Jardí Lola Anglada i l’entorn de Can Riera tornaran a ser els escenaris a l’aire lliure on es trobaran restauradors, productors i visitants en l’edició 2019 del Tast Tiana, aquest cap de setmanes, des d’aquest divendres 14 de juny i fins diumenge 16 de juny, coincidint amb la Festa Major petita de Sant Antoni de Tiana. Set restauradors i dues pastisseries de Tiana, i diferents establiments convidats, compartiran espai amb deu estands de productors de la DO Alella. El Tast Tiana 2019 tindrà presència badalonina, com el Vi Orígens de Can Coll de Canyet o el xef badaloní Miquel Antoja, que serà l’encarregat de dirigir el taller de cuina pels més petits. A les 19h, d’aquest divendres, obrirà el Tast Tiana amb el pregó d’inauguració del Tast Tiana a càrrec de Carles Abellan, xef del restaurant La Barra i Tapas 24. Cap a les 19:30h, obriran els estands que tancaran sobre la mitjanit. Durant la primera nit, la dj Irina Flake amenitzarà la vetllada. L’endemà, dissabte, el dia començarà amb una visita, de les 9h a les 12h, a la Masia de Can Coll, a Canyet, per conèixer aquestes vinyes badalonines. A les 11h, també podrà visitar-se el Celler Quim Batlle de Tiana. A les 18h, obriran els estands dedicats al Firatast, la fira d’alimentació, comercial i d’artesania. Un hora més tard, a les 19:30h, obriran les portes els estands. La nit de dissabte el Tast Tiana restarà obert fins a la mitjanit. De cara a diumenge, a les 9:30h, s’ha programat una passejada per les vinyes de Tiana, portes obertes a les Caves Parxet, a les 10h i una visita guiada al celler Talcomraja d’Arenys de Munt. La tarda de diumenge estarà dedicada al taller de cuina infantil on els nens i nenes, amb l’ajuda del xef badaloní Miquel Antoja, podran fer un braç de gitano. Hi haurà dos torns, 16h i 17h, per a nens de 6 a 12 anys, prèvia inscripció a l’Ajuntament. A les 18:30h, el mateix Antoja mostrarà com poden preparar-se tres canalons d’estiu. Una hora més tard, a les 19:30h, s’obrirà el darrer dia d’estands. El Tast Tiana tancarà la nit de diumenge sobre les 23:30h. Els restaurants de Tiana que participen enguany al Tast Tiana son el Casino de Tiana, l’Avi Mingo, Tirati Tiriti, Les Terrasses de Sant Romà, Mas Corts, Can Roca, Casal de Tiana i el Mas Blanc. A més, hi participaran les pastisseries i forn de pa, Aixelà i Solà i Xocopau. Pel que fa als restaurants convidats, divendres, primera nit del Tast Tiana, hi serà el badaloní La Sargantana i el Panoràmic Bar de Montgat. Dissabte serà el torn del restaurant de Badalona, Can Mario’s i l’establiment de menjar per emportar Foodlona by Miquel Antoja, també de Badalona. El diumenge, darrer dia del Tast, hi serà el restaurant japonès de Montgat, Núvol Kinton Sushi i l’empresa de Tiana de melmelades, Melmelària. La venda de tiquets s’ha fet prèviament, durant aquests darrers dies, a les oficines de l’Ajuntament i els dies del Tast als estands previstos.