Un any de portada: un repàs de l’any 2022 amb les portades del TOT

0
1068

Gener

Obríem l’any parlant del creixement del barri del Gorg, un tema que encara es troba en boca de tots degut als projectes que hi ha previstos a la zona. Un número amb un vessant molt social, ja que en primeres pàgines també parlàvem del desallotjament dels ocupants de la nau del carrer Progrés. Durant el gener, una de les principals icones de Badalona, el Pont del Petroli, era el protagonista de la portada, però per una mala notícia. Després que el 23 de gener de 2020 el temporal Glòria va partir en dos el pont, es confirmava que fins al 2025 no estarà remodelat.

Febrer

Febrer s’obria amb la denúncia de la no reobertura de la Biblioteca Can Casacuberta. Una de les polèmiques que ens segueixen encara, i esperem que no per molt de temps. En pàgines interiors també s’explicaven bones notícies de la pandèmia de la covid-19: la taxa de reproducció baixava per sota d’1 punt per primera vegada. Bartu Martínez era el protagonista de la portada del 18 de febrer. El badaloní era l’escollit per representar Barcelona al concurs Míster Espanya. Un altre tema rellevant va ser la preocupació dels veïns del barri de Pep Ventura per l’augment de diversos problemes de convivència amb una part de les persones que van ser desallotjades de la nau del carrer Progrés.

Març

Al març, la concentració a la plaça de la Vila per demanar que es posés fi a la guerra d’Ucraïna omplia la nostra portada. Posàvem la mirada en els 699 ucraïnesos i ucraïneses censats a Badalona. Després del Glòria que s’havia emportat part del Pont del Petroli, un nou temporal arribava a la ciutat. Aquest cop, el temporal Cèlia va fer desaparèixer les platges de la Barca Maria i el Cristall.

Abril

Abans de les Festes de Maig, però amb l’ull posat a l’estiu, Badalona volia recuperar part de la sorra de la platja perduda pel temporal Cèlia. L’abril és sinònim de Sant Jordi i, després de l’època pandèmica, aquest seria un altre cop un ‘Sant Jordi al carrer’. S’anunciava la nova data de la reobertura de Can Casacuberta que, teòricament, havia de ser per la “tardor”.

Maig

Les Festes de Maig arribàvem a Badalona i es volia recuperar la festa i alegria als carrers de la ciutat. També ens fèiem ressò de l’acte a l’Olímpic per demanar que la ciutat de Badalona fos seu de la Copa del Rei de Bàsquet 2023. Un mes molt carregat on trobàvem notícies com l’anunci de l’obertura de l’hotel Marina Badalona pel 12 de maig. El litoral badaloní era el protagonista de la segona portada de maig. Parlàvem de la important rellevància dins del creixement econòmic i social de la ciutat i el nou hotel Marina.

Juny

Després de més d’una dècada de protestes per part del veïnat, s’aconseguia fer fora els camions a l’Avinguda Cerdanya. La restricció dels jocs d’atzar a Badalona també ocupava pàgines interiors. Al juny, el circ arribava a Badalona. A més, també va ser el moment del procés participatiu per decidir el disseny del Pont del Petroli. Hi havia dues propostes per substituir l’actual pont destrossat pel pas del temporal Glòria.

Juliol

El juliol del 1902 l’entitat Creu Roja va començar a actuar al municipi. La portada anava dedicada als seus 120 anys d’actuació a la ciutat. Les reivindicacions de ‘Tornem-hi!’ coincidint amb el dia de l’Orgull LGTBI també eren un dels temes que vam parlar en aquesta edició. La polèmica de la platja de gossos de Badalona per l’estiu era portada en aquesta segona edició de juliol. També ens fèiem ressò de la xifra de 48 persones sense llar que dormen al carrer a Badalona.


Agost

L’espai per a gossos tornava a ser portada durant l’agost. A més, la construcció de pisos a Ca l’Arnús obria un debat ciutadà, el qual segueix a dies d’avui. En aquesta edició també parlàvem de la notícia que una part de l’antiga fàbrica Mobba no es podria enderrocar.

Setembre

El setembre s’iniciava amb l’avançament del curs escolar amb el desacord dels centres i la possible vaga del personal docent. També ens fèiem ressò dels menors que van saltar l’edifici en flames del carrer Quevedo. Amb l’obertura de les escoles, un dels temes que més preocupava a la població era que la Biblioteca de Can Casacuberta seguia tancada. A més, quatre escoles començaven les classes a barracons a la ciutat de Badalona.

Octubre

A Badalona, li diem adéu a l’estiu quan es desmunten les guinguetes del Passeig Marítim. A l’octubre també vam parlar de la gran inversió als poliesportius municipals amb motiu de la Copa del Rei de bàsquet 2023. ‘Curt és millor’ era l’eslògan de la 48ª edició de FILMETS Badalona Film Festival. Enguany va recuperar tota la presencialitat. L’èxit la ruta gastronòmica de tapes Badatapes o que Can Ruti feia les dues primeres mastectomies robòtiques a l’estat eren protagonistes de l’edició.

Novembre

L’AMBici arribarà a Badalona a principis de l’any que ve. La polèmica es situava que no estarà connectat amb el Bicing de Barcelona. Amb el Nadal a tocar arribava la notícia que la Fira de Nadal es traslladaria a Pompeu Fabra. El Galeón Andalucia, de la Nao Victoria i del pailebot Pascual Flores eren portada durant el mes de novembre. Les tres espectaculars rèpliques de vaixells històrics van fer parada a Badalona. A més, després d’un any de govern, fèiem una valoració general d’aquest primer any de mandat.

Desembre

El desembre començava amb la notícia que Badalona tindrà a partir de 2023 una Zona de Baixes Emissions. La mesura té en compte multes de 200 euros a partir del 2024. La portada era un fotomuntatge d’un senyal en la que hi apareixia Badalona i el de Zona Baixes Emissions, la qual encara no ha entrat en vigor. El primer Nadal “normal” després de la pandèmia arriba a Badalona i posàvem una imatge de l’arbre natural de la plaça de la Vila. També destacàvem a l’hospital Can Ruti com a pioner en el tractament de càncer de pròstata.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom