Aquesta setmana a Opinió en Christian Carneado ens parla de: “100 dies de gràcia”

0
955

Coincidint amb els “100 dies de gràcia” que tot govern necessita, aquesta setmana comencem una nova campanya electoral. El 2015 per als catalans és un any que marcarà el cicle electoral més important des del retorn de les institucions democràtiques a l’Estat Espanyol, per moltes raons, però sobretot perquè tant a nivell local, com autonòmic, com estatal estem vivint un canvi de cultura democràtica, en positiu i virat cap a l’esquerra.

Badalona és un exemple de pacte polític y d’acord d’esquerres, com també ho són moltes altres ciutats, com ara Barcelona o Madrid. Tot i les dificultats d’un nou govern per començar a treballar sense cap mena de traspàs, els detalls, el tarannà, les intencions són positives, amb alguns detalls que s’han de millorar.

A les portes de l’inici de la campanya un primer gest inequívoc dels nous aires a Badalona: per primera vegada Badalona Comunicació podrà realitzar una cobertura de la campanya electoral basada en criteris informatius en mans dels professionals. Aquest acord ha estat possible gràcies al compromís de les forces d’esquerres, a les quals s’hi han sumat CiU i C’s. Gran contrast, quan només fa ús mesos els mateixos periodistes denunciaven la ingerència política constant i la pressió (per no dir censura) a la que estaven sotmesos en mans del Partit Popular.

També ha canviat l’actitud de l’Ajuntament vers els ciutadans i les entitats, i ha demostrat agilitat i sensibilitat en qüestions com per exemple el greu problema dels refugiats sirians.

Badalona té ànima, una ànima complexa com els seus barris, però una ànima que l’Ajuntament fa bé d’ajudar a canalitzar-la i recolzar-la. Per sort, ja són pretèrits els dies en què només es parlava de la neteja i de la seguretat, com si Badalona fos una ciutat aïllada del món, insensible. Sense anar més lluny, dilluns passat vam poder viure a la Plaça de La Vila un bonic acte en favor de l’acollida i ajuda als refugiats sirians organitzat per la societat civil.

Aquesta sensibilitat que s’ha mostrat amb el drama sirià, ha mancat amb una entitat importantíssima a la ciutat com són els Voluntaris de Badalona. Els voluntaris fan una feina impressionant, excepcional en el marc del voluntarisme municipalista, que s’ha de recolzar desde l’Ajuntament. Més aviat que tard s’ha de trobar una solució al problema que s’ha generat amb els voluntaris. El cost municipal de fer-se càrrec d’una estructura professional per als voluntaris és infinitament més petit del cost que pot suposar contractar una empresa privada per fer la feina que fan els voluntaris. Per tant, és urgent cercar una solució, és una qüestió de ciutat.

La participació ciutadana és un dels pilars programàtics que tots els partits d’esquerres portaven en els seus programes electorals. Aquest és un aspecte que no es pot implantar en 100 dies, però sí que seria positiu anar veient exemples i anar donant passes endavant en aquest sentit.

Badalona amb els més de 150.000 veïns/es amb dret a vot tindrà un paper molt important el 27S. A Catalunya hi ha alternativa a l’immovilisme ranci del PP de Rajoy i Albiol, i alternativa a les aventures independentistes que no porten enlloc. Com sempre, els ciutadans tenen la paraula.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom