TOT Badalona | Revista d’informació local Badalona, Montgat i Tiana

El Gorg ja té en marxa un miler de pisos en construcció

Article   0 Comentaris
Espeiat de línia+- ATamany de la font+- Imprimir aquest article
El Gorg ja té en marxa un miler de pisos en construcció

Fa anys que el barri del Gorg està cridat a ser una nova centralitat de Badalona, al voltant de la materialització del projecte del canal que s’endinsarà des del Port. Una idea que va atraure diferents promotors interessats en construir a la zona, que amb l’arribada de la crisi van interrompre les seves iniciatives, però que ara han colonitzat moltes de les pastilles de terreny lliures. Les promocions immobiliàries han anat sorgint com a bolets els darrers anys, fins arribar a la situació actual, en la qual casetes comercials, plafons publicitaris de constructores i maquinària pesada es distribueixen des de l’avinguda Marquès de Mont-Roig fins a les vies del tren, i entre els carrers de Ponent i Antoni Bori. Segons les dades del Departament d’Urbanisme de l’Ajuntament, a finals d’aquest estiu hi havia sis promocions de pisos en marxa amb les llicències atorgades, i dos més esperant els permisos per poder començar. Es treballa, doncs, en l’edificació de sis blocs de pisos que sumarien uns 800 habitatges cadascun, sense comptar les promocions que esperen iniciar la seva activitat. Entre totes les promocions existents de moment, s’oferiran una trentena de pisos amb protecció oficial de règim general, i una desena amb protecció oficial de règim concertat. A dia d’avui, de fet, ja hi ha un edifici que va ser conclòs i on ja hi viuen els primers nous veïns del canal, a la part més propera a Marquès de Mont-Roig, tocant carrer Ponent. Es tracta d’una promoció de 129 habitatges que forma part de la primera fase de la immobiliària, que ara projecta la segona, al costat, amb 106 pisos més. En total, entre els blocs en construcció, els que estan a les portes de poder començar i el que ja està habitat, el Gorg espera un increment del seu parc d’habitatge de més d’un miler de pisos. De moment. La previsió de creixement demogràfic en aquest sentit és, evidentment, la més pronunciada de la ciutat: amb una mitjana de 2,5 persones per cada pis, segons Urbanisme, el potencial d’augment del barri és d’unes 2.000 persones, efectuant un càlcul moderat.

 

Els veïns veuen la llum al final del túnel

L’associació de veïns del Gorg Mar ha valorat molt positivament les construccions dels primers edificis al barri nou. La presidenta de l’entitat, Teresa Vinuesa, ha explicat que després d’una pila d’anys d’espera ara veuen la llum al final del túnel. Segons Vinuesa, fins ara tot el que havíem vist era sobre plànol i ara ja comencem a veure els primers blocs aixecats. La inquietud es saber ara com quedarà el nou Gorg, segons ha explicat la presidenta de l’entitat. Vinuesa s’ha mostrat satisfeta amb les reunions que mantenen amb l’Ajuntament de Badalona i l’empresa Marina Badalona. Aquestes reunions, segons els veïns, ajuden a planificar el nou barri. Ara per ara, els veïns estan a l’espera de la fase final del canal, que ha de fer elevar la via del tren perquè passi la lamina d’aigua. Vinuesa ha recordat que tot plegat ve de la mà del projecte del nou hotel del Port, un tema que l’Ajuntament va assegurar durant la darrera reunió, celebrada el 5 d’octubre, que s’estava desencallant. La presidenta dels veïns del barri també ha valorat, i de manera molt positiva, l’anunci de construcció del nou ambulatori al Gorg, una de les demandes històriques de totes les entitats de la zona.

 

Reclamen més llum a la Rambla del Gorg

Una de les reclamacions que fan des de l’associació de veïns es millorar la il·luminació a la Rambla del barri. Els veïns han alertat que moltes bombetes s’han fet malbé i que en d’altres punts de la Rambla del Gorg manquen punts de llum. Tot plegat, segons els veïns, provoca una sensació d’inseguretat a la zona.

Les dades:  El Gorg té 5.729 habitants (padró 2012)

El barri podria créixer en uns 2.000 habitants en propers anys

Ara per ara hi ha uns 800 pisos en construcció

Article   0 Comentaris

Última revista

Segueix-nos!

Últims tweets

Calendari

septiembre 2018
L M X J V S D
« ago    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930