Una app dona informació personalitzada a usuaris de la sanitat pública

0
755

L’Institut Català de la Salut ha posat en marxa un projecte per oferir informació personalitzada als pacients i ajudar-los a gestionar les seves malalties des de casa, a través d’una aplicació mòbil. Els primers en provar aquesta eina han estat els usuaris de Can Ruti i d’alguns Centres d’Atenció Primària (CAP) de l’Atenció Primària Metropolitana Nord a Badalona. L’aplicació, que porta per nom eSalut, facilita la comunicació pacient-professional, alhora que fa partícip l’usuari del seu procés assistencial i millora la seva qualitat de vida. Actualment ja hi ha més de 1.500 pacients que s’han beneficiat d’aquest nou model d’assistència.

Un cop l’equip assistencial dona d’alta el pacient dins l’aplicació i aquest hi accedeix, pot trobar informacions, consells, pautes i exercicis dissenyats per a cada cas. Els continguts han estat prescrits, preparats i validats pel seu equip assistencial. Cal posar en valor el fet que un 10% d’aquests pacients han participat en l‘avaluació i la millora de l’eina, testejant i validant la informació rebuda i explicant la seva experiència com a usuaris. Aquest nou model ajuda a millorar el seguiment dels pacients i marca els temps de control més adequats de forma personalitzada segons la situació clínica del pacient en cada moment. Els primers passos d’aquest projecte es van donar fa més d’un any, per part de l’equip de Transformació Digital i Salut Digital de la Gerència Territorial Metropolitana Nord, juntament amb els diferents equips assistencials. Actualment, aquest projecte de telemedicina ja ha implementat continguts per a 60 patologies o processos diferents, com ara covid persistent, cirurgia cardíaca, càncer colorectal, dolor, ictus, peu diabètic o hospitalització a domicili, entre d’altres.

L’ús de l’eina, amb més de 1.500 persones que ja se’n beneficien, demostra la solidesa de la seva implementació. De fet, aquest èxit no només consolida l’eSalut en el model assistencial, sinó que permet ampliar els horitzons d’aplicació.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom